Bivši srpski potpredsednik Vlade Hrvatske: Šta je dogovoreno o pozdravu “Za dom spremni”?

Slobodan Uzelac je, kao pripadnik srpske nacionalne manjine, bio potpredsednik Vlade Hrvatske od 2008. do 2011. godine i sad kaže da niti mu je padalo na pamet da ide na proslavu akcije Oluja u Knin niti ga je ko na to nagovarao i pita se da li su stvorene pretpostavke da sadašnji potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević 5. avgusta ide u Knin.

“Niti jednom članu moje vlade ne priznajem da je u procesu ulaska u Evropsku uniju pridonio više nego ja, točka. Kad je u pitanju Knin, nisam bio budala, pa da bih išao tamo kako bih bio meta. Što bih ja tek doživio, kad su premijera Milanovića onako dočekali. Nije mi na pamet padalo da 5. kolovoza, idem u Knin. A nije na mene bilo niti pritiska u tom smislu. Na posljednjoj sjednici užeg kabineta vlade u srpnju, premijer Sanader, a zatim premijerka Kosor rekli bi da da se svatko tko želi ići u Knin, prijavi tajnici, a ja se nisam nikad prijavio. I nitko mi zbog toga nije ništa zamjerio. Nisu me nagovarali, bili su svi prema meni krajnje korektni”, rekao je Uzelac za riječki Novi list.

On se pita da li su stvorene pretpostavke za odlazak u Knin sadašnjeg potpredsednika Vlade Hrvatske, pripadnika srpske nacionalne manjine, Borisa Miloševića.

“Na tom se, koliko shvaćam, sada radi. Oluju se mora sagledavati u cjelini. Ne možemo pristati samo na dio istine. Jesu li se stekli uvjeti da potpredsjednik Milošević već ove godine bude u Kninu, ja to ne znam. Mogu samo reći da se nadam da nije riječ o tome da potpredsjednik Medved ide u Grubore, a da će zauzvrat, recimo, ‘Za dom spremni’ legalizira u iznimnim situacijama. Protiv toga sam odlučno, Hrvatska može biti samo antifašistička država”, rekao je Slobodan Uzelac, bivši potpredsednik Vlade Hrvatske, za Novi list.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com