Sonntags Zeitung : Imamo potvrdu da se Kabajeva porodila u Švajcarskoj

Švajcarsko izdanje Sonntags Zeitung tvrdi da ima potvrdu da je bivša ruska gimnastičarka Alina Kabajeva s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rodila dva sina – jednog od njih u Tesinu (Švajcarska).

Medijska ljubavno-politička priča traje godinama, a potvrde ni od kuda, ali švajcarsko izdanje tvrdi da ovog puta ima pouzdan izvor – švajcarsku ginekološkinju ruskih korena, koja je porodjaje obavila.

Dečaci su, navodno, rodjeni 2015.i 2019.godine.

Ruski predsednik i čuvena gimnastičarka zajedno su snimljeni više puta, ali uvek pri oficijelnim prilikama.

Kad su SAD i Evropska unuja počeli da uvode jedan po jedan krug sankcija Rusiji, njima su obuhvaćeni i bliski srodnici ruskih političara i biznismena, pa su navodjena i imena pretpostavljenih ljubavnica i vanbračne dece.

Po osnovu pretpostavljene veze s ruskim predsednikom, medju kandidatima za sankcije bila je i Alina Kabajeva (38), ali joj sankcije nisu uvedene Kćerkama Putina, Mariji i Jekaterini, iz razvedenog braka sa Ljudmilom, sankcije su uvedene.

Britanski list Independent je krajem marta pisao da se na sajtu change.org pojavila peticija sa dotad 61 000 potpisa kojom se od Švajcarske zahteva da otkaže gostoprimstvo Alini Kabajevoj, koja navodno u Švajcarskoj živi.

U peticiji na engleskom, francuskom i nemačkom jeziku Alina Kabajeva se opisuje kao „omiljena žena diktatora“, a Putin uporedjuje s Hitlerom te se od švajcarskih vlasti traži da „Evu Braun vrati njenom fireru“.

List tvrdi da je o vezi Kabajeve i ruskog predsednika prvi put pisao ruski list Moskovski korespondent 2008.godine. List je ubrzo ugašen, tvrdi Independent.

Po okončanju uspešne sportske karijere, Kabajeva je od 2007.do 2014.godine bila poslanik Državne dume, a zatim je postala šef Nacionalne medija grupe.

Nedavno je bila organizator velikog sportskog spektakla, koji se pod nazivom ‘Alina’ održava od 2009.godine.Tom prilikom je, praćena pesmom „Dan pobede“ poznatog ruskog pevača Lava Lešćenka, rekla :

„Taj dogadjaj – Veliki otadžbinski rat, ne odlazi u prošlost nego ostaje sa nama. Velika pobeda je osigurala naše pravo na život. Loš je narod koji ne pamti takvu istoriju, a mi pamtimo. Pamtimo i ponosimo se podvigom našeg velikog mnogonacionalnog naroda. Naš festival danas to je dan sećanja, zahvalnosti narodu pobedniku. To je naš buket cveća večnom ognju pobede „.

Iako neutralna država, Švajcarska se pridružila zapadnim sankcijama protiv Rusije objasnjavajući to velikim interesom male zemlje za poštovanje medjunarodnog prava, koje je napadom Rusije na Ukrajinu prekršeno.

„Medjunarodno pravo možda nije tako važno za veliku zemlju, ali za malu zemlju je to pitanje života“, rekao je švajcarski ambasador u Ujedunjenim nacijama.

Švajcarsko ministarstvo za privredu je krajem marta saopštilo da su u toj zemlji registrivana 874 fizička i 62 pravna lica iz Rusije. Do tog trenutka je u Švajcarskoj bila zamrznuta imovina ruskih fizičkih i pravnih lica u vrednosti od 5,7 milijardi franaka (5,6 milijardi evra).

Ministarstvo privrede Švajcarske je saopštilo da je ta imovina zamrznuta, ali nije konfiskovana, jer za to nema pravnog osnova.

Nepostojanje pravnog osnova za konfiskaciju imovine ruskih fizickih i pravnih lica pod sankcijama rešena je u SAD odlukom ogromne većine američkih kongresmena. Biće konfiskivana. Za isti problem rešenje se traži i u Nemačkoj.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com