Verujte ili ne, kako vam drago:Krave štete klimi više nego dizelaši

Suvlasnik kompanije Lukojl Leonid Fedun izjavio je da krave, koje stvaraju metan, više štete klimi na Zemlji nego automobili sa svojim izduvnim glasovima.

„Evo primera s kraja XIX veka. Znate šta je bio najveći ekološki problem i katastrofa, koja je očekivala svet? Konji. U Njujork je, po prognozama, do 2030.godine trebalo da bude nekoliko miliona konja.A konj stvara 20 kilograma đubreta…Ali pojavio se automobil, koji je pretvorio konja od eksploatisane životinje u domaćeg ljubimca. Postoji scenarij prema kome će se to dogoditi i sa kravom, rekao je Fedun, a prenosi RIA Novosti.

 

On tvrdi da krava emituje više gasova sa efektom staklene bašte nego automobil.

„Da li je neko za to čuo? Mislim da nije, iz prostog razloga što nije moderno to govoriti, a o automobilu je moderno. Postoje farmeri, koji izadju na ulice i blokiraju prilaz Evropskom parlamentu, rekao je Fedun.

On tvrdi da svaka krava( Vidi:Koliko drveća mora da umre da biste vi pojeli jedan biftek) proizvodi 20 kilograma metana dnevno, a taj gas  27 puta snažnije utiče na klimu nego CO2.

On je ocenio da su kompanije koje reklamiraju veganske kotlete pravi udar na gasove, koji proizvode efekat staklene bašte.

„Danas  devet desetina sveg žita proizvedenog u svetu ide u ishranu stoke, a iz pojedenog kilograma samo 10 % ide potrošačima, sve ostalo odlazi u atmosferu. Zato nisu slučajne te kompanije, koje reklamiraju veganske kotlete… to je borba s globalnim zagrevanjem, rekao je suvlasnik naftne kompanije Lukojl, koja procenjuje da će do 2035.godine svetski auto-park brojati 1, 8 milijardu automobila.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com