52 odsto Nemaca želi oštro s Rusijom

Istog dana kad je nemački Bundestag izglasao zahtev Vladi Nemačke da isporuči Ukrajini svako potrebno oružje, pa i teško, anketa Deutschlandtrend nemačkog javnog servisa je pokazala da se procenat Nemaca koji to podržavaju smanjio za čak 10 procentnih poena.

U anketi obavljenoj izmedju ponedeljka i srede 45 odsto Nemaca je bilo za to da njihova zemlja isporuči teško naoružanje Ukrajini, a 45 odsto je bilo protiv toga.

Tako se, u odnosu na prethodnu anketu, udeo onih koji su „za“ smanjio za 10 procentnih poena, a udeo onih koji su „protiv“ povećao za 8 procentnih poena.

Medjutim, na pitanje kako bi njihova zemlja trebalo da se drži u rusko-ukrajinskom ratu, 40 odsto anketiranih stanovnika Nemačke je izjavilo da bi trebalo da „bude uzdrzana kako ne bi iritirala Rusiju“, ali 52 odsto njih se saglasilo da bi Nemačka prema Rusiji trebalo da „postupa oštro“.

Da su Nemci u odnosu na rusko-ukrajinski rat prilično zbunjeni svedoče i rezultati ankete koji se odnose na samog nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Čak 64 odsto  anketiranih Nemaca smatra da kancelar u aktuelnoj krizi postupa razumno.

Ali, njih 47 odsto, ili 19 procentnih poena manje nego u prethodnoj anketi, smatra da je Šolc dorastao svojoj funkciji.

A 37 odsto njih, ili čak 23 procentna poena manje nego u prethodnoj anketi, smatra da Šolc može dobro da vodi zemlju u aktuelnoj krizi.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com