Čija je ovo propaganda :Kako se Rusija večeras osvetila Evropi

Na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1 večeras su prikazani jedinstveni originalni filmski snimci kojima se dokazuje da je u napadu Nemačke na Sovjetski Savez u Drugom svetskom ratu učestvovala gotovo cela Evropa.

Film počinje filmskim snimcima susreta visokih turskih i visokih nemačkih predstavnika,ali pokušaj Nemačke da ubedi Tursku da direktno udje u rat s SSSR – nije uspeo.

U drugim evropskim državama Hitler je imao više uspeha,pa filmski snimci svedoče o tome „kako je Hitler 1942.godine gotovo celu Evropu doveo na obale Volge“ u opsadu Staljingrada (danas Volgograda),samo Rumuna, Italijana i Madjara bilo je oko 650 000.

Koncentracione logore u Voronješkoj oblasti držali su Madjari, a u jednom su iz šale podmetnuli eksploziv u peć za grejanje prostorije u koju su se posle rada promrzli vratili zarobljenici – poginulo je 500 ljudi.

Filmski snimci takodje su posvedočili,kako su preživeli od preko 50 000 španskih vojnika iz Plave divizije, koje je Franko 1943.godine povukao iz Sovjetskog Saveza,u Španiji dočekani kao najveći heroji, kako su hrvatski vojnici iz 369.pešadijskog puka jedini s Nemcima 1942.godine učestvovali u napadu na gradske četvrti Staljingrada i razbijeni u bitkama za fabriku Crveni oktobar,kako su estonski, finski,zapadnoukrajinsku policajci učestvovali u obračunu s zarobljenim gradjanima Staljingrada.

Poseban deo dokumentarca posvećen je Francuzima.

Uz snimke novih modnih trendova (dominirale su tačkice),koje su 1942.godine, u okupiranom Parizu,kao da se ništa ne dogadja, predstavljali francuski dizajneri,u dokumentarcu se tvrdi da su se Nemci u Francuskoj osećali kao turisti,a otpor u velikim francuskim gradovima se svodio na to što se „poneko u svojoj kuhinji izjašnjavao protiv Nemaca“ a onda mirno odlazio na svije radni mesto profesora unuverziteta ili neko drugo.

Novembra 1941.godine, tvrdi dokumentarac, 3000 francuskih dobrovoljaca se pridružilo Nemcima u napadu na Moskvu,kada ih je nastradalo oko 1000,pa je francuski odred rasformiran.Filmski snimci svedoče i o kaznenim operacijama Francuza u Belorusiji.

U napadu na SSSR učestvovalo je i više od 130 000 Francuza mobilisanih u Alzasu i Lotaringiji, a tvrdi se i da su jedinstveni prikazani snimci prispeća Francuza u ruski grad Tombov na kojima se vide natpisi na francuskom na njihovim uniformama.

Staljin je odobrio da deo tih Francuza 1944.godine ode u severnu Afriku,da se pod komandom Šarla de Gola bori protiv Nemaca.

U SSSR nikada nisu prikazani ni snimci na kojima se vidi kako u proleće 1941.godine Bugari na ulicama pozdravljaju dolazak Nemaca,pošto je Bugarska pristupila antikominternovskom paktu,a u dokumentarcu su prikazani. Citiran je i Gebels koji je,tvrdi se u dokumentarcu ,zabeležio da bi sve išlo kao po loju da su svi vladari tako strasni poklonici Hitlera i da gaje tako neverovatnu ljubav prema njemu kao bugarski car Boris.Varna je bila važan logistički centar za napad Nemačke na SSSR.

Bugarska je 1944.godine oštro promenila kurs i priključila se antihitlerovskoj koaliciji,a Staljin je nije kaznio jer je odlučio da je iskoristi za borbu protiv Nemaca,tvrdi se u dokumentarcu.

U napadu na SSSR učestvovali su i dobrovoljci iz Austrije,Čehoslovačke,Poljske ,Portugalije Danske, Holandije, Norveške, Luksemburga,Belgije- u dokumentarcu su prikazani predmeti koji svedoče o njihovom prisustvu,ali i snimak marša dobrovoljaca na ulicama Antverpena.

Medjudržavnim sporazumom potpisanim 90-tih godina u Rusiji su podignuta groblja u napadu na SSSR poginulih Nemaca i drugih Evropljana.Snimci groblja su takodje prikazani.Dokumentarac tvrdi da je poginulo 71 000 Nemaca,a 130 000 su bez vesti nestali Nemci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com