Milanović : Tvrdim i znam da su NATO vojnici i fizički u Ukrajini

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ne odustaje od tvrdnje da je neko sad odlučio da, dve i po godine nakon početka ruskog upada u Ukrajinu, uvuče NATO u rat u toj zemlji.

Tome će služiti neki dan otvorena nova komanda NATO u Visbadenu,kojoj je zadatak da koordinira pomoć Ukrajini u artiljeriji i municiji i obučavanje ukrajinskih vojnika.

„Dakle,misija NATO za obuku- to zaboravite,jer obuke nema.Ono važnije,logistička potpora u Ukrajini je misija kojom NATO ulazi u ratni sukob.Planiranje ratnih potreba u stožeru u realnom vremenu za ukrajinski vojsku je ulazak u rat.Meni je teško vjerovati da postoji odrasla osoba kojoj to nije jasno.I na kraju krajeva, stav javnosti u Hrvatskoj ,na koju se pozivam,pokazuje da je ljudima i te kako jasno“,rekao je Milanović novinarima na marginama susreta Brdo -Brioni ,koji je održan u Crnoj Gori.

„Dakle, već ovo što znamo,jasno pokazuje da NATO kroz tu misiju po prvi put ulazi u stožerno planiranje rata u Ukrajini .Ima li netko iz NATO da vam to opovrgne ?Kako se to zove?Jesu li ljudi koji bi trebali sudjelovati fizički u Visbadenu ili su u Kijevu,to je tako svejedno.Dakle,i da nisu fizički u Ukrajini,a jesu, tvrdim i znam to,i onaj koji to skriva obmanjuje javnost“,rekao je Milanović.

„Ovaj rat će morati završiti diplomatskim sredstvima i neće dobro završiti za one koji su ga sa zapadne strane vodili.Ukrajinu smo mi svi ,ja sebe osjećam odgovornim,gurnuli u katastrofalnu nevolju.Zemlja je uništena i to treba prestati što prije“, završio je Milanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com