Panika u Francuskoj : Svi,svi – političari protiv Marin Le Pen

Poznati francuski dnevnik Mond poziva da se trenutne procene uzmu sa rezervom.Jer,tvrdi list, posle današnjeg prvog kruga prevremenih parlamentarnih izbora, u oko 300 izbornih jedinica u drugi krug će ići tri kandidata.Povlačenje ili ostanak pri nekim kandidaturama mogli bi bitno da promene sliku.

Na mobilizaciju za baš takav razvoj dogadjaja pozivaju lideri predsedničke većine (Emanuel Makron), socijalista(Fransoa Oland), krajnje levice (Žan Lik Melenšon)…a sve kako bi se sprečilo da Nacionalno okupljanje osvoji apsolutnu većinu u drugom krugu parlamentarnih izbora,koji se održava 7.jula.

Svi instituti za istraživanje javnog mnenja saglasni su u proceni da je Nacionalnom okupljanju relativna većina poslaničkih mesta u Nacionalnoj skupštini osigurana, neki se ne ustručavaju da procene da je u drugom krugu i apsolutna većina moguća.

„Ipsos Talan za France Television,Radio France, France 24, RFI i LCP daju [stranci]Nacionalno okupljanje i saveznicima, izmedju 230 i 280 mesta.Novi narodni front sakupiće
izmedju 125 i 165 mesta.Zajedno [Ensemble]će dobiti izmedju 70 i 100 mesta i Republikanci izmedju 41 i 61 mesto“, navodi Mond.

Nacionalna skupština Francuske ima 577 poslaničkih mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com