Smešna strana sveta : Izaberite i vi pesmu za famoznu Simens-Gasprom turbinu

Famozna gasna turbina, koja je uz napetu pažnju celog sveta proputovala od Rusije do Kanade, pa nazad od Kanade do Nemačke, zaglavila se u nemačkom gradu Milhajm na Ruru s razlogom, tvrdi Moskva, bez razloga tvrdi Berlin.

Siemens Energy zna da je njegova – Gaspromova turbina u Milhajmu usamljena, pa je ta nemačka kompanija na svom Twitter nalogu predložila da joj se na Spotify formira plejlista, a da počne s pesmom grupe The Police „So Lonely“.

„Naša čuvena turbina još nije tamo gde bi trebalo da bude. Ona je sama na našem placu u Milhajmu. Hajde da učinimo sirotici uslugu i na Spotify joj formiramo plejlistu. Šta da na njoj bude? Mi počinjemo sa“ So Lonely“ The Police. Šta vi predlažete?, napisala je kompanija Siemens, a prenosi Komersant.

Gasprom nije otezao s odgovorom.

Ruska kompanija je predložila pesmu „Breaking The Law“ („Kršeći zakon“) grupe Judas Priest.

Turbina ima mnogo obožavalaca i izborom pesama su sačinili pravu odu njenoj usamljenosti : „All by myself“ Selin Dion, „I’m still standing“ Eltona Džona, „Road to nowhere“ Talking Heads…

Ova gasna turbina jedna je od više, koje su na gasovodu „Severni tok 1″zadužene za utiskivanje gasa.

Upućena je na redovni remont čak u Kanadu jedinu državu koja je sankcije uvela i gasnom gigantu Gaspromu, pa zbog sankcija nije mogla nazad, na posao.

Rusija je, zbog te turbine, smanjila dnevne isporuke gasa gasovodom „Severni tok 1“ sa 167 miliona m3 na 67 miliona, a zatim i na sami 40 miliona m3.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com