Svet je jadan, pardon, jedan: Klizanje Zapad-Istok

Hokejaški klub iz prelepog austrijskog grada Graca zaprepastio je komentatore iz bivših socijalističkih zemalja, uključujući i one iz Srbije, kad je odlučno i neopozivo odbio da napusti halu „Merkur“ i ustupi je učesnicima Evropskog prvenstva u umetničkom klizanju.

U svrhe održavanja Evropskog prvenstva u umetničkom klizanju navrat-nanos je sređena druga hala na periferiji Graca.

Sem ogromnog čuđenje zbog ovakve nekooperativnosti hokejaškog kluba, detalji nisu objavljeni.

Može se samo pretpostaviti da hokejaši klub ima ugovor o korišćenju sale, a na Zapadu je ugovor zakon i njegovo nepoštovanje može skupo da košta. U sistemima sa političkog Istoka, koji još pamte svoja autokratska vremena, ta svetost ugovora, u senci je nekih drugih svetosti.

Ali na istom Evropskom prvenstvu u umetničkom klizanju Istok je sem upravo opisanog iznenađenja morao doživeti i jedno veliko razočaranje.

Tokom takmičenja plesnih parova, medjunarodni žiri već tokom nastupa ocenjuje pojedine propisane elemente i pošto je sve digitalizovano, gledaoci ceo tok ocenjivanja prate na ekranu.

Višestruki svetski prvaci, ah Francuzi, Gabrijele Papadakis i Gijom Sizeron za jedan su elemenat dobili 0 bodova i krajnji rezultat ih je vodio ne samo ka gubitku prvog mesta.

I šta vi sa ovakvog i onakvog Istoka mislite da se dogodilo? Iznimno, žiri je ponovo i ponovo, a to je bogami trajalo i trajalo, odgledao ceo njihov snimak i – popravio se. Naravno, žiri. Francuzima su dodata 2 poena i tako su oni, doduše, izgubili od ruskog para Sinicuna-Kacalapov, ali samo s 0,14 poena razlike.

Posle Francuza, nastup je imao odličan italijanski par. I kako mislite da je prošao kod žirija koji ne samo da nije imao vremena da se smiri nego je, po prirodi stvari, ekspresno morao da pokaže strogost i odlučnost. Italijani su ocenjeni baš tako – ekspresno i strogo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com