The Sunday Times: Skripalji najsigurniji u SAD

Britanski The Sunday Times tvrdi da su CIA i MI-6 postigli sporazum da Sergej i Julija Skripalj dobiju novi identitet i život nastave u SAD jer je tamo, navodno,manji rizik da će biti nadjeni i ubijeni.

Vest prenose evropski mediji, uključujući i ruske. The Sunday Times tvrdi da su razmatrane i opcije sa njihovim prebacivanjem u Kanadu, Australiju, Novi Zeland, ali su izabrane SAD.

Prema navodima britanskog lista, Julija Skripalj (33) je odbila konzularnu pomoć Ambasade Rusije u Londonu čime je pokazala svoju spremnost da se konačno prebaci na Zapad.

Britanska viza je odbijena Viktoriji Skripalj, bratanici Sergeja Skripalja s obrazloženjem da nema podataka da je ranije posećivala Sergeja i Juliju Skripalj u Velikoj Britaniji, da Sergej Skripalj ovog trenutka nije u stanju da prima posetioce i najzad Viktorija Skripalj je nezaposlena, nema novca na računu niti nekog ko bi preuzeo troškove njenog izdržavanja u Velikoj Britaniji.

Ruska ambasada u Londonu je, medjutim, saopštila svoju spremnost da preuzme na sebe svu brigu oko boravka Viktorije Skripalj u Londonu.

Viktorija Skripalj je uputila pismo britanskoj premijerki Terezi Mej s molbom da joj se ipak odobri boravak u Velikoj Britaniji kako bi se uverila u zdravstveno stanje Sergeja i Julije Skripalj i kako bi svojoj baki mogla da prenese da su joj sin i unuka dobro.

To je učinila iako je posle prvog odbijanja za ruske medije saopštila: “To ste vi sve nešto očekivali, a ja sam znala da će oni tako odgovoriti, od prvog dana. Nisam ni računala s tim da ću nekud leteti. Znala sam da će tako biti. Videla sam njihovo raspoloženje. A svi su iz nekog razloga verovali. Svima sam govorila da mi neće dati vizu“.

Ona je potvrdila da zaista nema para i: „Još plus, Julija je rekla da ne želi da me vidi, a kod Sergeja Viktoroviča nikad nisam dolazila“.

Onog trenutka kad je uletela ili je ubačena u ovu aferu, Viktorija Skripalj je izjavila da ima dva cilja: minimalni, da ode u Britaniju i Juliji vrati kući i maksimalni da vrati Sergeja Skripalja, ali s njim je sasvim druga stvar pošto je britanski državljanin, rekla je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com