Italija zatvorila Lombardiju i još 14 provincija

Italijanski premijer Djuzepe Konti objavio je rano jutros da su Lombardija i još 14 italijanskih provincija od danas pa do 3. aprila potpuno zatvorene za sve izlaske i ulaske u njih.

On je izjavio da treba postupati „hladne glave i hrabro“ i da on preuzima svi odgovornost za mere za koje zna da će Italijanima doneti neprijatnosti u svakodnevnom životu.

„Mi hoćemo da obezbedimo zdravlje gradjana. Svesni smo da sve ove mere stvaraju neprijatnosti i zahtevaju lične žrtve. Ali sad je trenutak samoodgovornosti. Moramo da razumemo da se svi ovih mera moramo pridržavati. Ne smemo verovati da smo pametni ako te mere izigramo. Mi moramo zaštititi naše i zdravlje naših najdražih”, rekao je Konti a prenosi ARD.

Pored Lombardije sa Milanom zatvorene sledeće oblasti: Modena, Parma, Pjaćenca, Regija Emilija, Rimini, Pezaro, Urbino, Alesandrija, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Trevizo i Venecija.

Pozorišta i bioskopi, dečji vrtići, škole i univerziteti zatvoreni su do 3. aprila u celoj Italiji.

Restorani i barovi mogu da budu otvoreni do 18 sati uveče ukoliko su u stanju da garantuju metar razdaljine izmedju gostiju.

Kako prenosi nemački ARD, na sinoćne novinske najave ovih mera, Italijani su šturmirali vozove na stanici u Milanu u nameri da se od njih spasu bežeći ka jugu zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com