Maduro proverio: Sputnjik V efikasan 100%

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je ruska vakcina Sputnjik V efikasna 100%.

„Mi smo sproveli ispitivanja ruske vakcine. Ona je pokazala efikasnost 100%“, izjavio je Maduro u intervjuu novinaru Brunu Altmanu u programu „20 minuta“, a prenosi RIA Novosti.

On je posebno podvukao „dobro funkcionisanje sistema zdravstvene zaštite“ u Venecueli.

„Svi slučajevi koji su registrovani u Venecueli, ispoljavaju se bez simptoma ili s lakim i umerenim simptomima, svi oboleli se hospitalizuju na bezbednim mestima u zavisnosti od težine bolesti. I u svim slučajevima dobijaju besplatno lečenje i sva neophodna sredstva. Mi smo protokol lečenja počeli sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i u tesnoj saradnji sa Rusijom, Kinom, Kubom i Vijetnamom“, rekao je Maduro.

Venecuela ima 33,4 miliona stanovnika, od izbijanja epidemije Covid-19 je potvrdjen kod 126.926, a smrtni ishod bolest je imala u 1.189 slučajeva.

Ruski fond za direktne investicije ima sa Venecuelom sporazum o zajedničkoj proizvodnji Sputnjik V, koja je u januaru registrovana u toj zemlji.

Sputnjik V je, prema saopštenju tog Fonda, u ponedeljak registrovan u Tunisu i Jermeniji, a ranije i u Belorusiji, Argentini, Boliviji, Srbiji, Alžiru, Palestini, Paragvaju, Turkmeniji, Madjarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Iranu, Republici Gvineji i Tunisu.

Juče je u Kazahstanu počela vakcinacija Sputnjikom V ruske proizvodnje, a od 15. februara će se stanovnici Kazahstana vakcinisati tom vakcinom sopstvene proizvodnje, prenela je ruska državna televizija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com