Senzacija: Najveća integracija u farmaceutskom sektoru svih vremena?

Britanska farmaceutska firma AstraZeneca izjavila je neformalno američkoj farmaceutskoj kompaniji Gilead interes za integraciju, javio je Bloomberg pozivajući se na obaveštenu osobu.

Nikakva odluka nije doneta, predlog razmatraju savetnuci.

Trenutna tržišna vrednost kompanije AstraZeneca je 107,61 milijardi dolara, a kompanije Gilead 96,55 milijardi dolara.

Ako se ostvari, to bi bila najveća integracija u farmaceutskom sektoru svih vremena prenosi vest finanzen.net.

Kompanija Gilead je proizvodjač leka Remdesivir prvog, kako je saopštila Američka agencija za hranu i lekove, „zbog situacije brzinom svetlosti registrovanog laka protiv Covid-19“. Lek je u SAD za ograničenu bolničku upotrebu odobren početkom maja, a krajem tog meseca je i britanska vlada odobrila da se najteži bolesnici od Covid-19 leče tim lekom.

Kompanija AstraZeneca zajedno sa Univerzitetom Oksford, a uz finansijsku podršku britanske vlade, radi na vakcini AZD 1222 protiv Covid-19 i prema izveštaju medicinskog časopisa The Lancet ta se vakcina nalazi u 2b/3 fazi kliničkih ispitivanja.

Ta adenovirus vakcina je, po oceni The Lancet, najviše napredovala u razvoju.

Kompanija AstraZeneca je juče saopštila, a preneo MarketWatch, da je već počela s proizvodnjom te vakcine iako klinička ispitivanja, koja treba da potvrde njenu sigurnost i efikasnost, još nisu završena.

Kompanija je proizvodnju počela kako bi, u slučaju uspešnog ishoda, imala spremnu vakcinu za isporuku budući da je već ugovorila 2 milijarde doza.

Kompanija ugovore ima s britanskom vladom (100 miliona doza), američkom vladom (300 miliona doza), Indijskim institutom za serume , sa CEPI i GAVI koalicijama za protivepidemijske akcuje i vakcinaciju, koje podržava Fondacija Melinde i Bila Gejtsa i Svetska zdravstvena organizacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com