Slovencima preporučeno da ne putuju u Srbiju, BiH, Kosovo

Slovencima je danas preporučeno da ne putuju u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, i na Kosovo, prenosi Delo reči portparola slovenačke vlade Jelka Kacina.

Ranije su Nemačka i Austrija svojim gradjanima uputile upozorenje (Reisewarnung) da ne putuju u države zapadnog Balkana.

Kacin je rekao da je u svim zemljama, u kojima su održani izbori, došlo do rasta zaraze Covid-19.

Vlada Slovenije je donela odluku da pooštri režim ulaska u tu zemlju na njenim južnim granicama.

“Mnogi su putovali kroz Hrvatsku i Madjarsku u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, koje su na slovenačkoj crvenoj listi”, rekao je Kacin.

Hrvatska od danas više nije na slovenačkoj zelenoj listi, na kojoj se nalaze epidemiološki bezbedne zemlje, kao ni Češka i Francuska.

Slovenci koji u Sloveniju dolaze iz Hrvatske ubuduće će morati na slovenačkoj granici tačno da pokažu gde su boravili i da to dokažu, ali neće obavezno morati u karantin.

Ubuduće će se na granici odlučivati ko mora u karantin. Onaj kome bude izrečen karantin biće otpraćen do mesta boravka u Sloveniji. Poštovanje karantinskih mera strožije će se kontrolisati.

U Sloveniji je danas potvrdjen 21 novi slučaj Covid-19, 8 više nego juče, a portparol slovenačke vlade Jelko Kacin za to je okrivio noćne klubove i zabave te je pozvao Slovence da ne idu u noćne klubove i u gužve.

Žarište u štajerskoj oblasti uvezeno je iz Srbije, rekao je on, a žarište u koruškoj oblasti iz BiH.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com