SZO: Ostavite zaštitne maske onima kojima više trebaju

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejezus izjasnio se protiv masovnog korišćenja zaštitnih maski.

“Uznemireni smo zbog mogućnosti da korišćenje maski u širokim slojevima stanovništva ne pogorša njihov nedostatak za ljude kojima su najviše potrebne”, rekao je Gebrejezus, a prenosi TASS.

On je dodao da “samo maske ne mogu da zaustave COVID-19” zbog čega su države dužne da “otkrivaju, testiraju, izoluju i leče sve slučajeve” obolevanja i da istražuju kontakte bolesnih ljudi sa zdravima.

Medjutim, svaki dan se po neka nova država ili grad pridružuju onima koji su uveli obavezu nošenja zaštitnih maski za sve gradjane. Češka je propisala obavezu svih gradjana da u javnosti nose masku, Austrija je dosadašnju obavezu nošenja maske pri odlasku u supermarket proširila i na javni prevoz, Jena je prvi nemački grad koji je uveo obavezu nošenja maske pri odlasku u prodavnicu ili pri korišćenju javnog prevoza…

Pošto je nezadovoljstvo gradjana širom sveta  zbog nestašice maski sve veće, klasičnim medijima i Internetom se šire uputstva za njihovu kućnu izradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com