Američka berza uverena: Pobeđuju demokrate, biće para

Ključni indeks Njujorške berze Dow Jones danas je porastao za još 2,4 odsto na 27.571 poen i polako se približava svojim najvišim vrednostima za poslednjih godinu dana.

Porasla je čak i cena nafte, što berzanski analitičari vide kao nesumnjiv znak da ulagači ne očekuju da se u SAD noćas desi bilo kakvo iznenađenje. Odnosno, komentatori berzanskih zbivanja, jučerašnja i današnja kretanja čitaju kao siguran znak da demokratski kandidat Džo Bajden sigurno pobeđuje na predsedničkim izborima u Americi.

„Ukoliko demokrate izađu kao dobitnik izbora, vlada bi mogla da potroši 3.000 milijardi na jačanje privrede“, rekao je Stefan Monijer, šef za investicije u Lombard Odier a prenosi finanzen.net.

On je dodao da bi to dalo novog poleta prethodnih nedelja oslabelom rastu vrednosti akcija.

U predizbornoj kampanji demokratski kandidat Džo Bajden je najavio 700 budžetskih milijardi ulaganja u infrastrukturu, istraživanja i razvoj i 2.000 milijardi u borbu s klimatskim promenama.

Naročito su danas optimistično rasle vrednosti u industriji i finansijskom sektoru što znači da bi, posle izbora, ti sektori mogli da budu najviše na dobitku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com