Kremlj: Biznismeni s problemima s zakonom da ne čekaju amnestiju

Kremlj je saopštio da predsednik Rusije ne razmišlja o tome da amnestira od krivične odgovornosti ruske biznismene, koji se nalaze u inostranstvu, a koji imaju problema sa zakonom raznim povodima.

Ne predsedsednik, zakon je biznismenima najbolja garancija, rečeno je u Kremlju.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov takodje je rekao da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nije stigao spisak ruskih biznismena, koji žive u Velikoj Britaniji, a koji bi navodno hteli da iskoriste poresku amnestiju i vrate svoj kapital u Rusiju.

Pozivajući se na izdanje The Bell, ruski list Komersant tvrdi da su se s opunomoćenikom za prava biznismena Borisom Titovim sastali sledeći biznismeni, koji žive u Velikoj Britaniji: osnivač „Evromreže“ Jevgenij Čičvarkin, saosnivač MrDoors Maksim Valjeckij, bivši vlasnik banke „Trast“ Ilja Jurov, suvlasnik holdinga „Marta“ Georgij Trefilov, bivši potpredsednik „Rosnjefti“ Anatolij Loktionov, suvlasnik londonskih restorana Global Craftsman Group Roman Zeljman.

Titov je juče saopštio da je predsedniku Rusije dostavio spisak ruskih biznismena, koji se u Velikoj Britaniji kriju od ruskog pravosudja, a hteli bi da se vrate u Rusiju.

Ranije je najavljeno da će ruskim biznismenima biti data još jedna zakonska mogućnosti, važenje od marta do decembra ove godine, da svoj kapital bez poreskih opterećenja vrate u Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com