Mali : Vučić i ja smo znali da imamo novca, ali ne za bacanje

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali danas je rekao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on znali „da imamo novca, ali ne za bacanje, već za izgradnju autoputeva, za asfalt, za stvari koje su potrebne gradjanima“.

On je rekao da se gradi Moravski koridor, kao i autoput Preljina – Požega, Kuzmin – Sremska Rača, Fruškogorski koridor, Ruma-Šabac – Loznica i brza saobraćajnica od Surčina do Novog Beograda.

A u  pripremi je brza saobraćajnica Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, kao i Dunavski koridor od Požarevca ka Golupcu i Niš – Pločnik – Merdare, rekao je Mali a saopštava Ministarstvo finansija.

„To je devet puteva, od kojih se pet  već gradi i to u doba najveće ekonomske krize“, izračunao je ministar finansija Siniša Mali.

On je rekao da je Republika Srbija za prvih sedam meseci ove godine planirala budžetski deficit od 198 milijardi dinara, a ostvarila je bolji rezultat za 160 mimujardi dinara ili 1,3 milijardu evra.

Mali je rekao da se sredstva za finansiranje nabrojanih projekata  „pronalaze jer je interes Srbije da imamo bolje i lepše puteve, da ljudi bezbednije  putuju“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com