Coca Cola se predomislila : Prodavaće se u Rusiji pod imenom „Добрый кола“ „

Firma kompanije HBC Coca Cola u Rusiji promenila je ime u Multon Partners i sada će proizvoditi napitak pod brendom „Добрый кола“, izvestio je Interfax pozivajući se na konferenciju za štampu osnivača mreže brze hrane „Теремок“ Mihaila Gončarova.

„Mi smo od Coca Cola dobili obaveštenje da će se napitak koji je bio Coca Cola sad nazivati“ Добрый кола“. Mi ćemo probati da ga prodajemo“ rekao je Gončarov.

Kompanija Coca Cola HBC u martu je objavila da privremeno obustavlja rad u Rusiji, a sredinom juna je saopštila da, pošto se iscrpe  zalihe sirovina, „više neće proizvoditi i prodavati Coca Cola i druge brendove u Rusiji“.

Coca Cola Hellenik ima deset fabrika u Rusiji i sem napitka Coca Cola u toj je zemlji prodavala napitke Fanta, Sprite, Powerada, Schweppes, Burn, BonAqua, kao i sokove „Добрый“, Pulpy, Rich, „Моя семья“, Innocent…

List Komersant piše da su, odmah po objavi  obustave proizvodnje i prodaje u Rusiji, u ruskim prodavnicama i restoranima počeli da se pojavljuju napici Coca Cola proizvedeni u Nemačkoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji čak i Albaniji, a u avgustu je deklaraciju o saglasnosti dobila i Coca Cola proizvedena u Gruziji. Samo što su uvozne koka kole skuplje od onih lokalno proizvedenih.

Ruski proizvodjači bezalkoholnih pića objavili su nameru da zauzmu tržišni udeo brendova Coca Cola, ali, ocenjuje Komersant, nada da će Coca Cola tek tako ispustiti svoj deo kolača bio je preran.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com