Protest poljoprivrednika Srbije :Dogovor s premijerkom ili svi na Beograd

Poljoprivrednici već danima blokiraju saobraćajnice širom Srbije, kako bi skrenuli pažnju na izuzetno tešku godinu obeleženu sušom i enormnim rastom cena energenata i, ako na sutrašnjem sastanku s predsednicom Vlade Srbije ne dobiju zadovoljavajuće odgovore na svoje zahteve, obećavaju da će sa svih strana krenuti u Beograd.

Sastanak u Vladi Srbije zakazan je za 10 sati i na njemu će, sem premijerke i predstavnika poljoprivrednika, učestvovati i proizvodjači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, Privredne komore Srbije, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija.

Poljoprivrednici traže da se suša proglasi za elementarnu nepogodu, da se ukine plaćanje naknade za odvodnju, da se ukine  akciza na gorivo za poljoprivrednike na količinu do 100 litara po hektaru…i najspornije, da im se garantuje otkupna cena suncokreta od 700 evra za tonu.

Vlada im je ponudila 22 dinara subvencije za 60 litara goriva po hektaru, a ta subvencija bi u četvrtom kvartalu bila podignuta na 30 dinara.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com