Ko laže, a ko špijunira?

Američki državni sekretar Majk Pompeo nediplomatski je optužio osnivača kompanije Huawei Ren Zhenfei da laže o vezama svoje kompanije s kineskom vladom, vojskom i tajnim službama.

„Kompanija je duboko povezana ne samo s kineskom vladom, nego i sa Kineskom komunističkom partijom. I ta veza, postojanje te veze rizik je za američke informacije koje se prenose tom mrežom“, rekao je Pompeo u intervjuu za emisiju Squawk Newsmaker televizijske mreže CNSB.

„To što on tvrdi da ne saradjuje s kineskom vladom, to je lažna izjava. Kineski zakon od njega zahteva da to čini. Direktor Huawei u najmanju ruku nije rekao istinu američkom narodu ni svetu”, rekao je Pompeo.

Na pitanje da li on misli da bi više američkih kompanija trebalo da prekine saradnju s kompanijom Huawei, Pompeo je rekao: “Da. Mi u Stejt department radimo na tome da svi razumeju rizik“.

Pored svih sumnji i optužbi  dosad nisu pruženi dokazi da kompanija Huawei špijunira za kinesku vlast. Dokazi da američke tajne službe špijuniraju čak i svoje partnere – postoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com