Austrija ima plan za izlazak iz stanja zabrana

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc u ponedeljak je Austrijancima izložio strategiju izlaska iz režima zabrana izlaska i socijalnih kontakata i izazvao mnogo uzbuđenja medju susedima Nemcima kojima još nije ponuđeno to isto.

Ali Rojters je kasnije juče izvestio da je imao uvid u nacrt takvog plana za Nemačku. Uslov za njegovu realizaciju je da broj osoba koje zarazi jedan oboleli od koronavirusa ne bude više od 1.

Što se Austrije tiče, zabrana izlaska, sem u hitnim slučajevima, na posao i u neophodnu kupovinu, ostaje najmanje do kraja aprila.

Austrijanci su pozvani da propuste Uskrs kao priliku za druženja i tokom praznika se na otvorenom kreću najviše udvoje.

Što se škole tiče, kućno obrazovanje će potrajati do sredine maja, ali će matura biti održana. Nastava na daljinu ostaje u na univerzitetima, ali će ispitu biti održani.

U utorak posle Uskrsa prodavnice i zanatske radnje površine do 400m2 opet će moći da primaju svoje mušterije. Propis po kome se na 20m2 može nalaziti samo 1 kupac ostaje na snazi.

Zaštitne maske ostaju obavezne pri odlasku u kupovinu, a obaveza njihovog nošenja proširuje se i na javni prevoz.

Što se kulturnih dešavanja tiče, neće ih biti do kraja juna. Znači, pozorišta, bioskopi, koncertne sale, ali i bazeni ostaju zatvoreni.

Početkom maja će biti otvoreni frizerski, ali ne i kozmetički saloni.

Kozmetički saloni, restorani, barovi i hoteli mogli bi postepeno da budu otvarani od sredine maja, rekao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc, a prenosi Die presse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com