#BGizbori: Medju kandidatima i bitkoin majnerka, buržujka i ubica pasa lutalica

Važno je samo dobro se zezati, otpevala je u jednom pesmi grupa Riblja čorba a tom se parolom očigledno vode i odredjeni činioci političkog života u Srbiji. Čak i kad nije ni najmanje smešno.

Tako smo i došli do situacije da na izborima za Skupštinu Beograda medju kandidatima imamo i bitkoin majnerku, buržujku, čarobnicu, derviša, punpadžiju (da, da, sa N), vodiča kroz noćni život Valjeva, ali i momka koji se hvali željom da ubija pse lutalice.

Svi oni, tačnije sva ova zanimanja redom su pobrojana na listi kandidata za odbornike političke stranke Nijedan od ponudjenih odgovora (NOPO).

NOPO se u centar pažnje domaćih medija probila još 2012. godine kada je kao stranka vlaške nacionalne manjine (!?) osvojila 0,59% glasova. To joj je bilo dovoljno za jedno poslaničko mesto koje je zauzeo predsednik NOPO-a Nikola Tulimirović.

NOPO je i dalje stranka nacionalne manjine, koristeći tako na najbolji mogući način izborne zakone u Srbiji. U medjuvremenu su uspešno izašli na lokalne izbore u Novom Sadu (jedan odbornik) i neuspešno na lokalne izbore u Voždovcu, ali su i pokušali da promene ime u Dosta je bilo. Taj pokušaj osujetili su Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu a nakon žalbe NOPO-a i Upravni sud u Beogradu.

No, vratimo se beogradskim izborima. NOPO je predao listu od 38 odbornika za izbore 4. marta. Predvodi ih Aleksa Vujović (na fotografiji), koji je po zanimanju, sam je istakao, izbeglica. Sudeći po rečenici kojom je predstavljen na sajtu NOPO-a: “Vujović je obećao da će usmrtiti pse lutalice na području Grada Beograda…”, zanimanje izbeglica očigledno nije najveći problem 25-godišnjeg Vujovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com