Da li je za Putina obavezan kućni karantin?

Rusija je donela odluku da u svim gradovima sa milion stanovnika u kućni karantin budu stavljene sve osobe starije od 65 godina, kao zdravstveno najugroženija grupa.

Karantin se odnosi i na osobe starije od 65 godina koje su zaposlene.

Takvu je odluku prvo doneo glavni grad Rusije Moskva. Sem na osobe starije od 65 godina, odluka se odnosi i na hronične bolesnike od dijabetesa, onkoloških oboljenja, osobe koje su imale infarkt…

Na sastanku s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin je doveo u pitanje ruske podatke o broju zaraženih, koji odluku Moskve baš ne opravdavaju, jer je „broj testiranih veoma nizak“.

Ruski list Komersant napravio je inventar ruskih poslanika i državnih službenika, koji potpadaju pod ovaj propis.

Ruski predsednik Vladimir Putin ima 67 godina.

Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika, nije neki dan odgovorio na pitanje da li je Putin testiran na koronavirus ali je rekao da je učinjeno sve što je potrebno. Pre toga je objavljeno da su svi zaposleni u administraciji predsednika Rusije testirani na koronavirus.

Putin je danas posetio obolele od COVID-19 u moskovskoj bolnici Komunarka, obučen u zaštitni skafander. Ruska državna televizija Rusija 1 tvrdi da je on jedini predsednik države na svetu koji je obolele od COVID-19 posetio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com