Drama u Narodnoj skupštini : A šta deca imaju sa tim

Učestvovala sam pre par godina u jednoj emisiji s jednim vidjenim demokratom i jednim vidjenim naprednjakom.Pa je,pred početak emisije, demokrata zamolio naprednjaka da poruči svom još bolje pozicioniranom stranačkom drugu sledeće : ukoliko on još jednom u medijima bude pričao o tome gde su i šta rade deca tog demokrate,ovaj će mu uzvratiti pričom po medijima o tome gde su i šta rade deca tog brbljivog naprednjaka !

Tako da, sem Kodeksa ponašanja narodnih poslanika, na koji se danas uzbudjeno pozivala predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, postoji i neki,nekad više a nekad manje uspešan, pokušaj konsenzusa medju političarima,nezavisno od stranačkih boja, da jedni drugima u porodice ne diraju…

E ne znam šta bi o tome rekao Evropski sud za ljudska prava, ali ako bi jedno anonimno istraživanje pokazalo da je 60 odsto dece političara na visokim položajima zaposleno u državnim institucijama ili preduzećima, to bi možda bio podatak od interesa javnosti da zna, pa i da izvlači neke dalekosežnije zaključke.

Ali, pratila sam današnju dramu na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, pa sam posle,da utvrdim znanje, preslušala snimak izlaganja Dragana Djilasa, lidera Stranke slobode i pravde i – po meni, deca Jorgovanke Tabaković nisu bila okidač za dramu.

Djilas je opširno odgovarajući,kako je tvrdio, istinom na laži(o kumu koji je prodao zemlju Rio Tinto), izmedju ostalog ustvrdio kako je kandidatkinja za treći mandat na funkciji guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković bila je kadar Tomislava Nikolića i da je u to vreme Aleksandra Vučića nazivala psihopatom,a kad joj je zaposlio kćerke i zeta Vučić je postao fini.

Predsedavajući sednicom Skupštine, Ana Brnabić nije blagovremeno prekinula ovo izlaganje,a i sa reakcijom na njega je malo okasnila.

A i tada je ukorila strogo poslanika Djilasa zbog pominjanja dece Jorgovanke Tabaković i opomenula sve poslanike da su dužni da poštuju član 20 stav 3 Kodeksa o ponašanju narodnih poslanika kojim im se zabranjuje da tokom skupštinske rasprave iznose podatke iz ličnog života,uključujući i život dece nezavisno od godina, kojima se vredja čast ili ugled…

Medjutum,kako je odmah uzbudjeno priznala Jorgovanka Tabaković, njena deca nisu bila ni uzročnik ni žrtva današnje drame.

Nego Aleksandar Vučić – lično.

Tabaković je rekla da Dragan Djilas ne može da uvredi njenu decu,koja su inače žrtva njenog bavljenja politikom.

„Vi ste mene uvredili jer ste izmislili da sam ja nešto rekla za čoveka koga cenim najviše u životu.Uvredili ste me time što ste mog prijatelja uvredili“,rekla je uzbudjeno ona i zapitala Djilasa da li su njih dvoje ikad zajedno popili kafu,ili možda imaju zajedničke prijatelje pa su mu oni rekli da je ona nešto takvo rekla.

Djilas je onda rekao da su njegova deca žrtva priča o tome da je on lopov,koje šire naprednjaci…

Uuuuu…kasnije držanje aktera ove drame ne upućuje baš na zaključak da Djilas ima dokaze za svoju tvrdnju,ali ona je otišla u etar poput jednom prosutog mleka…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com