Ispeci, pa reci : Ruska duma pokreće impičment Bajdena, Makrona, Šolca…

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin samo malo zaostaje iza zamenika predsednika Ruskog saveta za bezbednost Dmitrija Medvedeva po radikalnosti i živopisnosti predloga i komentara.

Volodin je upravo, pozivom parlamentima SAD i Nemačke da pokrenu impičment američkog predsednika Džo Bajdena i nemačkog kancelara Šolca, reagovao na obaranja aviona IL – 76 iznad Belgorodske oblasti, a u kome se, prema zvaničnim ruskim informacija ma, nalazilo 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika, spremnih za razmenu za ruske ratne zarobljenike u Ukrajini.

„Hajde da se obratimo Kongresu SAD i Bundestagu Nemačke kako bi poslanici najzad prozreli koga oni finansiraju, kome pomažu. To je nacistički režim odnegovani od strane Bajdena, Makrona, Šolca, drugih političara, oni moraju da priznaju odgovornost, a poslanici parlamenta moraju da objave impičment „, rekao je Volodin.

Prema zvaničnom ruskom saopštenju, avion IL – 76 oborile su tri rakete Vojnih snaga Ukrajine.

U avionu je poginulo šest članova posade, tri pratioca i 65 ukrajinskih zarobljenika, spremnih za razmenu za ruske zarobljenike po formuli 92 :92.

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je Ministarstvo odbrane Ukrajine uredno obavešteno o avionu, kojim su prevozeni ukrajinski ratni zarobljenici, i da je prijem obaveštenja potvrdilo. Drugi avion sa još jednom grupom ukrajinskih zarobljenika bezbedno je vraćen.

Prošle noći se o događaju oglasio i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

„Glavna uprava obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine radi na razjašnjenja sudbine svih zarobljenika. Dao sam uputstva ministru inostranih poslova Ukrajine da partnere informiše o činjenicama kojima raspolaže Ukrajina. Naša država će insistirati na medjunarodnoj istrazi „objavio je Zelenski na svom Telegram – kanalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com