Izbori u Rusiji: Spremaju se ruske partije i strane tajne službe

U septembru su izbori za Državnu dumu Rusije – spremaju se i ruske političke partije i strane tajne službe, tvrdi ruska državna televizija Rusija 1.

Kao i ranije u ruske izbore će se mešati SAD i njihovi saveznici i NATO, pod izgovorom uvodjenja visokih demokratskih standarda, a sad je očigledno da takvi standardi u samim SAD ne postoje, rekao je danas Vječeslav Volodin, predsednik Državne dume i dodao da će poslanike u Državnu dumu izabrati ruski narod.

Izborni sistem SAD je arhaičan, netransparentan, bez društvene kontrole, glasanje poštom ne može da izdrži kritiku, ne može se proveriti ni ko je ni za koga na taj način glasao, rekao je Volodin.

„Država sa tako netransparentnim izbornim procesom nema prava da nameće bilo šta drugim državama, a još manje da se meša u njihove izborne sisteme“, zaključio je on.

Volodin je rekao da je Rusija uvek bila protiv nasilnih neustavnih delovanja, dok su SAD te procese podsticale i podržavale u mnogim državama po svetu, mešajući se u njihive unutrašnje stvari.

„Učesnike nezakonitih političkih akcija u drugim državama Vašington je nazivao borcima za slobodu i demokratiju, a kad se to isto dogodilo u samim SAD, oni su te ljude nazvali unutrašnjim teroristima, kojima preti 15-20 godina zatvora“, rekao je Volodin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com