Krasnodar: Diže ruke od svega i posvećuje se fudbalu

U ruskoj ekonomiji je ta vest doživljena kao grom iz vedra nema: Sergej Galicki, vlasnik trgovinske mreže Magnit, prodao je 29,1% te firme VTB banci za 138 milijardi rubalja( skoro 2 milijarde evra) i oprostio se sa zaposlenima – zauvek.

U Srbiji je Galicki poznatiji kao vlasnik kluba u Krasnodaru, velike sportske škole i stadiona, koji se smatra jednim od najboljih u Rusiji. Školu fudbala Sergeja Galickog vodi stručnjak iz Srbije Aleksandar Marjanović.

Prema svedočenjima sa lica mesta, Galicki je, vidno uzbudjen i umoran, odluku o prodaji Magnita saopštio na Ekonomskom forumu u Sočiju, pošto je zatražio da mu se donese čaša vode.

Trgovinsku mrežu Magnit Galicki je počeo da gradi kao originalni privatni biznis 90-tih godina i sve do prošle godine to je bila vodeća maloprodajna mreža u Rusiji. A onda je prošle godine firmi čista dobit pala za 35% u odnosu na prethodnu a sa prvog mesta po kapitalizaciji je Magnit istisnuo X5 Retail Group. Magnit ove godine neće moći akcionarima da isplati dividende.

Tumačenja iznenadnog odlaska Galickog iz Magnita još su haotična, kao i prognoze o tome čemu će se on ubuduće posvetiti. Najkonkretnija prognoza kaže da će se posvetiti baš školi fudbala u Krasnodaru.

Krasnodar se nalazi na jugu evropskog dela Ruske Federacije,1350 kilometara je udaljen od Moskve, 100 kilometara od Crnog mora i 120 kilometara od Azovskog mora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com