Ni dvorac na Crnom moru nije izmenio mišljenje Rusa o Putinu

Čak 77 odsto gradjana Rusije koji su videli film blogera Alekseja Navaljnom o navodnom dvorcu Putina na Crnom moru, ili znaju sadržaj filma iako ga nisu videli, ili su čuli za taj film – nije zbog toga promenilo svoj odnos prema predsedniku Rusije, njih 3 odsto je svoj odnos čak i popravilo.

Odnos prema Putinu, pogoršan je kod 17 odsto onih koji su film videli, znaju mu sadržaj iako ga nisu videli ili su čuli o njemu.

Ovaj nalaz je utoliko značajniji što je do njega došla institucija za istraživanje javnog mnenja Levada centar, koja je u Rusiju upisana u registar stranih agenata. Dakle, daleko od toga da je bliska Kremlju ili ruskoj vladi.

Istraživanje je obavljeno izmedju 29. januara i 2. februara i obuhvatilo je 1.616 osoba starijih od 18 godina u 137 naselja u 50 subjekata Ruske Federacije.

Film ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog videlo je 26 odsto ispitanih, 10 odsto je upoznato s njegovim sadržajem iako ga nisu videli, 32 odsto su  čuli za njega, ali ne znaju detalje, a 31 odsto ništa nisu čuli o filmu.

Gledalo ga je 37 odsto ispitanika starih od 18 do 24 godine i 23% ispitanika starijih od 55 godina.

Medju onim ispitanicima koji inače podržavaju Putina videlo je film njih 18 odsto, a medju onima koji ga ne podržavaju 43 odsto.

Da navodi u fimu nisu istiniti misli 33% ispitanih, da liče na istinu ali je istinitost optužbi teško oceniti misli njih 38 odsto, a da su navodi u filmu istina misli njih 17 odsto.

Da informacije iz filma liče na istinu misli 59 odsto ispitanih od 18 do 24 godine, a da izneto u filmu nije istina  misli 49 odsto starijih od 55 godina.

Da Vladimir Putin nikad nije zloupotrebljavao vlast misli 29 odsto ispitanih, čak ako je i zloupotrebljavao sa njim je počelo bolje da se živi misli 24 odsto ispitanih, 17 odsto misli da je kriv za zloupotrebe, a 24 odsto da je za zloupotrebe kriv koliko i drugi visoki državni službenici.

Da je Vladimir Putin kriv za zloupotrebe, misli 25 odsto ispitanih starih izmedju 18 i 24 godine i 13 odsto starijih od 55 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com