Ono što niste znali o prednostima života u Nemačkoj

Prema podacima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) čak 11 njenih članica atraktivnije su stranoj stručnoj radnoj snazi od Nemačke: Luksemburg, Norveška, Slovenija, Holandija, SAD, Irska, Kanada, Novi Zeland, Švajcarska, Švedska i na samom vrhu Australija, podsetio je Frankfurter algemajne cajtung.

Nemačka će na svetskom tržištu rada morati da se bori za stručnu radnu snagu i nemačka savezna vlada će ubuduće u inostranstvu stvarati pozitivnu sliku uslova za rad i život u Nemačkoj, izneli su predstavnici nemačke vlade na sastanku najviših predstavnika nemačke privrede, sindikata i ministarstava.

 

Nemačke statističke službe procenjuju da će broj radno sposobnih stanovnika Nemačke do 2035. godine biti smanjen za 5 miliona.

„Zato mi moramo bolje da prezentujemo naše atraktivne  uslove za rad i život i tako pobudimo interes strane stručne radne snage”, navodi se u dokumentu, koji je usaglašen na sastanku održanom u kabinetu nemačke kancelarke Angele Merkel.

Sem strane radne snage, u poboljšane uslove za njeno zapošljavanje moraju bolje biti  upućene i nemačke firme, navodi se takodje u dokumentu, a prenosi FAZ.

Novi uslovi zapošljavanja stranih akademaca i stručne radne snage stupiće na snagu 1. marta 2020. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com