Optužni predlog: Kaloštrović bio uračunljiv, Kneževiću nije pomoglo pozivanje na Gašića

Kotorsko Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Milana Kaloštrovića (46) zbog sumnje da je počinio krivično delo – samovlašće.

Podgoričke Vijesti citiraju delove iz optužnog predloga u kome se navodi da je Kaloštrović 24. avgusta prišao stolu za kojom je sedeo biznismen iz Beograda, Srdjan Knežević.

„I tražio od njega da ustane i udalje se par metara kako bi nešto popričali, pa kada je oštećeni to prihvatio, u blizini stola od kojeg je oštećeni ustao, nakon kraće verbalne prepirke, više puta otvorenom šakom udario oštećenog Kneževića Srdjana po licu, tražeći od njega da mu u najkraćem roku preda 120.000 evra kao dugovani iznos proistekao iz nekog njihovog pravnog posla (kupoprodaja), zapretivši mu da ukoliko to ne učini do ujutru, da će ga pronaći i raskomadati, pri čemu je bio uračunljiv“, navodi se u optužnom predlogu.

Kaloštrović tokom saslušanja nije sporio da je šamarao Kneževića pošto mu je prvo kazao da ne može širiti lažne vesti o njemu.

„Na te moje reči počeo je da psuje, vređa, saopštavajući mi ‘Znaš ti ko stoji iza mene’, nakon čega sam izgubio strpljenje i više puta ga udario otvorenom šakom u predelu glave – lica. Tada mi je isti takodje saopštio reči: „Znaš ti ko sam ja, iza mene stoji BIA i Bato Gašić’ inače šef BIA, nakon čega sam mu zadao još par udaraca otvorenom šakom u predelu lica“, navodi se dalje u optužnom predlogu.

Knežević je rekao da ga je Kaloštrović izveo iz jednog kafea:

„Tu počinje da me vredja, govoreći: ‘Iseckaću te, je..m ti majku, ima da mi spremiš 120.000 evra do ujutru’. Tu me nekoliko puta udario u predelu glave, zatim ugurao u zlataru i tu me počeo šutirati nogama i pesnicama po glavi“.

Knežević se onda vratio u lokal iz koga ga je Kaloštrović izveo, a za njim i Kaloštrović.

„On i još jedan su seli za sto, gde sam sedeo sa dva čoveka. On mi ponavlja da sam mu dužan 120.000 evra, nastavlja u lokalu da me tuče po glavi i to traje oko sat vremena jer mi nisu dozvoljavali da odem. U džepu je imao pištolj, koji mi je nabijao u butinu, ali ga nije vadio iz džepa“, tako je dogadjaj, prema crnogorskom tužilaštvu opisao Srdjan Knežević, biznismen iz Beograda, a citiraju podgoričke Vijesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com