Podravka iz Koprivnice dobila novu šeficu

Bivša hrvatska ministarka privrede Martina Dalić izabrana je na današnjoj sednici Nadzornog odbora za šefica Uprave  kompanije „Podravka“ iz Koprivnice, objavljeno je na sajtu te kompanije.

Ona je na tom mestu zamenila iznenada preminulog i u „Podravci“ veoma omiljenog Marina Pucara.

Dalićeva je posebno zadovoljstvo izrazila zbog činjenice da je njen izbor podržao najveći akcionar „Podravke“, hrvatska država.

Martina Dalić je bila na funkcijama ministra finansija, a zatim potpredsednice Vlade Hrvatske i ministarke privrede.

Podnela je ostavku na mesto ministarke privrede maja 2018. godine posto je index.hr objavio njene privatne mejlove u kojima ona komunicira s konsultantima i advokatima kojima je namenila pisanje zakona o Agrokoru, poznatog kao lex Agrokor, i zakazuje im tajne sastanke u nerenomiranim restoranima, kako o toj komunikaciji ne bi saznali novinari.

Afera nazvana „Grupa Borg“ i danas je bila predmet oprečnih gledanja gospodje Dalić i opozicionih političkih stranaka u Hrvatskoj.

Dalićeva smatra da joj je posao koji je obavila u vezi s Agrokorom preporuka da će dobro voditi i „Podravku“, opozicija je, naprotiv, iznenadjena da je na takvu poziciju izabrana osoba glavni akter u najvećoj hrvatskoj aferi!

„Podravka“ je tokom prvih devet meseci 2020. godine poslovala sa dobiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com