Poslodavcima ne trebaju radnici stariji od 65 godina

Hrvatska vlada je iz procedure povukla novi Zakon o radu, koji je zaposlenim davao mogućnost da, ukoliko to žele, nastave da rade i po navršenoj 65. godini života, do 68.

Ova mogućnost je naišla na naročito oštre kritike Udruženja poslodavaca Hrvatske. Njima se naročito nije dopalo što je zakon isključivo pravo odlučivanja o produžetku radnog veka do 68. godine dao zaposlenom.

Poslodavci traže da se predvidi dogovor zaposlenog i poslodavca o produženju radnog veka u slučaju kad je radnik, koji je napunio 65 godina,potreban poslodavcu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković tvrdi da zakon nije povučen pod pritiskom poslodavca nego radi pronalaženje svima prihvatljivog rešenja.

Ovo zakonsko rešenje trebalo je da bude častan izlazak Vlade Hrvatske iz Zakona o penzijskom osiguranju, kojim je bilo predvidjeno podizanje starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina. Tri hrvatska sindikata su, medjutim, sakupila više od 750.000 potpisa za odavanje referenduma pod nazivom „67 je previše“.

Sad je Vlada saznala, da poslodavci žele što pre da se reše radnika, koji su ispunili uslove za penziju, jer su im, pre svega, skupi. To bi saznanje Vlada Hrvatske mogla da podeli i sa drugim vladama, ali od toga ne bi bilo velike koristi – penzijske kase su sve tanje, a teret na njima sve veći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com