Provokacija u nevreme: U boji čije zastava je večeras Fontana na Slaviji

Jutros je stranka Dosta je bilo objavila uznemirujuće saopštenje u kome tvrdi da je vlast u Beogradu baš za danas 6. aprila odlučila da simboli grada Beograda svetle u bojama nemačke zastave.

„Vlast je danas, ničim izazvana, odlučila da gradski simboli poput fontane na Slaviji, mosta na Adi, Savskog i Brankovog mosta, zgrade Narodne skupštine i palate ‘Albanija’, svetle u bojama zastave Savezne Republike Nemačke, kako bi izrazili podršku ovoj evropskoj državi u borbi protiv koronavirusa. Ova odluka vlasti je skandal bez presedana u modernoj srpskoj istoriji, uzimajući u obzir da je baš na današnji dan pre 79 godina, 6.aprila 1941. godine, upravo Nemačka otpočela višednevno bombardovanje Beograda, poznatije kao ‘Operacija odmazda’, tokom kojeg je život izgubilo izmedju 2.200 i 4.000 naših sugrađana i predaka”, navedeno je u saopštenju Dosta je bilo.

Kasnije je vlast u Beogradu objavila na gradskom sajtu sledeće saopštenje:

„U znak sećanja na žrtve šestoaprilskog bombardovanja, kada je tokom nacističkog bombardovanja Beograda, 1941. godine poginulo više hiljada ljudi, Grad Beograd je doneo odluku da se gradski simboli osvete bojama srpske zastave.

Most na Adi, Savski i Brankov most, Palata Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji večeras su osvetljeni srpskom trobojkom u znak počasti žrtvama bombardovanja i svima koji su svoje živote dali za slobodu našeg grada“.

O Bože i svi sveci! Šta je ovo bilo? Je li ovo bio pokušaj neke gadne provokacija i to baš u trenutku kad su u Srbiji na snazi opasno  sumnjive mere zasnovane na na sumnjiv način uvedenom vanrednom stanju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com