Virgin: Prva avio-kompanija žrtva korona-krize?

Australijska vlada je odbila da avio-kompaniji Virgin Australia pruži traženu finansijsku pomoć od 1,4 milijarde australijskih dolara, a podjednako je spremna bila da žrtvuje i na šesti deo smanjenu sumu.

Tako da je proces konsolidacije kompanije, koja sedam godina uzastopce pravi gubitke i ima dug od 5 milijardi australijskih dolara, prekinut, izveštava staitstimes.com.

U kompaniju je uvedena privremena uprava, koju sprovodi kompanija Diloitte s ciljem da je restrukturira i u roku od 2 do 3 meseca proda.

Navodno je uprava kompanijom bila otežana njenom vlasničkom strukturom: po 20-tak odsto poseduju Singapore Airlines, Etihad, HNA Group i Nanshan Group, a Virgin Group poznatog britanskog biznismena Sir Ričarda Brensona (69).

Brensona, kako izveštavaju britanski mediji, gorka pilula tek čeka. Suvlasnik (49%) njegove 1984. godine osnovane avio-kompanije Virgin Atlantic, kompanija Delta Airlines, već je saopštila da se od nje pomoć očekivati ne može jer se bori „da sačuva sopstveni biznis“ a i na granici je u Britaniji dopuštenog učešća za strane investitore.

Tako da Brensonu preostaje da nastavi s ubedjivanjem britanske vlade da je Virgin Atlantic brend koji treba spasavati državnim parama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com