Putin :Oštre mere protiv izdajnika, stanje u Rostovu – komplikovano

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se danas javnosti i obećao da će žestokim merama zaštititi narod i državu od svake pretnje uključujući tu i unutrašnju izdaju.

Tokom svog govora, Putin je hvalio borbene zasluge boraca privatne vojske „Vagner“ pozivajući ih da se izdajničkim pozivima ne odazovu, ali  njihovog vodju Jevrenija Prigožina po imenu nije pominjao.

„Rusija danas vodi najtežu borbu za svoju budućnost… mi se borimo za život i bezbednost naših ljudi, za naš suverenitet i nezavisnost. Za pravo da budemo i ostanemo Rusija – država s, hiljadugodišnjom istorijom“, rekao je Putin.

„Ta bitka, kojom se rešava sudbina našeg naroda, zahteva jedinstvo svih snaga, jedinstvo, konsolidaciju i odgovornost (…) I zato su akcije koje razbijaju naše jedinstvo – to je, u biti, otpadnik od svog naroda, od ratnih drugova, koji se bore na frontu. To je udarac s ledja našoj državi i našem narodu“, rekao je Putin.

On je rekao da se neće dozvoliti ponavljanje scenarija Prvog svetskog rata i da će „zaštiti zemlju, i narod i državu od svake pretnje. Izmedju ostalog i od unutrašnje izdaje“.

„A to sa čime smo se mi suočili je prava izdaja. Preterane ambicije i lični interesi doveli su do izdaje. Izdaje i svoje zemlje i svog naroda, i te stvari za koju su se bok uz bok s drugim našim jedinicama borili i ginuli borci i komandiri grupe Vagner (…) Njihivo ime i slavu su takodje izdali oni, koji pokušavaju da organizuju nemire, guraju zemlju u anarhiju i bratoubistvo. Ka porazu kao krajnjem rezultatu, ka kapitulaciji (…) To je udarac po Rusiji, po našem narodu. I nase akcije na zaštiti otadžbine od takve opasnosti biće žestoke „, rekao je Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com