Sigurnost Boingovih aviona pred američkim Senatom

U sredu je pred američkim Senatom počelo saslušanje svedoka o načinu gradnje i sigurnosti aviona američke kompanije Boeing.

Svet se već navikao na šokantna svedočenja o proizvodnoj praksi jednog od dva vodeća svetska proizvođača putničkih aviona, ali je prevršila svaku meru izjava aktuelnog inženjera za kvalitet u toj kompaniji Sema Salhpura, data dan ranije NBC News, da svoju porodicu ne bi stavio u avion 787 Dreamliner jer postoji opasnost da se taj avion raspadne u vazduhu i padne na zemlju.

U sredu je Salhpur u američkom Senatu ponovio :“Ozbiljno sam zabrinut za bezbednost [aviona]787 i 777 i spreman sam da preuzmem profesionalni rizik i govorim o tome“.

On je rekao da je o svojoj zabrinutost više godina upozoravao menadžment kompanije, ali da su njegova upozorenja ignorisana. „Rečeno mi je da ne pravim zastoj. Rečeno mi je, iskreno, da umuknem“.

Sem Salhpur je uveren da je kompanija u promet izbacivala neispravne avione.

Kako prenosi CNN, on je pred Senatom tvrdio da je u Boingu angažovan ogroman broj ljudi da skače po delovima aviona kako bi se ispeglale neuskladjenosti izmedju njegovih pojedinih delova. I opet je na kraju gep bio veći od 5 hiljaditih delova inča, koliko je standardima kompanije najviše dozvoljeno.

Boeing nije imao predstavnike na ovom saslušanju, ali je ranije saopštio da je usvojeni standard bio „preterano konzervativan“, da je mera od 5 hiljaditih delova inča ravna dimenziji ljudske dlake ili debljini dva lista papira i čak i da nije sasvim poštovana, to nije moglo napraviti probleme čak ni pošto bi avion bio godinama u upotrebi.

Sem Salehpur je, kako ga citira CNN, potpuno suprotnog mišljenja :“Na 11 000 metara, mera ljudske dlake, može biti pitanje života i smrti“, rekao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com