Smešna strana sveta: Putnički avion odleteo bez 71 psa s urednim kartama

Kompanija Aeroflot je u utorak saopštila da je   odbila da primi u avion na letu Šangaj – Moskva – Novosibirsk – Ufa, 71 psa koje je u transporterima nosilo 39 putnika, jer je sve ličilo na šverc životinja, a bilo je suprotno i tehničkim propisima, prenosi Izvestija.

Skandal se desio 4. jula i, naravno, njime su se pozabavile društvene mreže. Kompanija je optužena da je suprotno dogovoru, odbila da preveze 71 psa od kojih je jedan deo, navodno, spasila grupa ruskih volontera sa tržnice psećeg mesa u južnom kineskom gradu Huančou.

Zabrinuti ljubitelji životinja su na kraju utvrdili da je deo vlasnika morao svoje ljubimce da ostavi na aerodromu, a deo je i sam odustao od leta.

Slučajem se već pozabavila i Državna duma.

Aeroflot, medjutim, ne odustaje od sumnje da se radilo o švercu životinja i podvlači da je jedan njihov deo ostao na aerodromu u Šangaju odakle su ih vrlo brzo pokupili nepoznati lokalni stanovnici. A od leta nije odustao niko.

Životinje se prenose za sumu od 500-600 dolara, rekao je predstavnik Aeroflot u Kini Mihail Demin.

“Pokušaj sa se obavi let s takvim teretom, protivreči propisanim normama i pravilima i svakako bi vodila njihovom masovnom stradanju”, navela je Kompanija.

“Avionom Boing 777 može se prevesti samo 8 transportera sa životinjama u prtljažniku aviona i još 12 u salonu aviona. Sem toga, suprotstavljene životinje, na primer, psi i mačke, ne smeju se prevoziti jedni uz druge. Tako je na kraju primljeno 6 transportera u avion i 8 u deo za teret”, saopštio je Aeroflot.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com