Svet je jadan, pardon, jedan : Rusi na Olimpijadi neće navijati za Ruse

Na Letnjim olimpijskim igrama,koje 26.jula počinju u Francuskoj, učestvovaće oko 10,5 hiljada sportista, Medjunarodni olimpijski komitet je odobrio da se njima pridruži i 15 ruskih.

Oni neće nositi obeležja svoje zemlje. Nastupaće pod zastavom Medjunarodnog olimpijskog komiteta.

Ruski izdanje Vzgljad na svom je portalu sprovelo anketu čiji je učesnici trebalo da odgovore da li će ili neće navijati za 15 ruskih sportista kojima je učešće na olimpijadi dozvoljeno.

Pošto su glasala 1724 čitaoca ,rezultat je bio sledeći : njih 10,73% glasaće za ruske sportiste, a čak 89,27% neće!

Prema spisku Medjunarodnog olimpijskog komiteta, na Olimpijske igre 2024, pozvano je 36 ruskih i 26 beloruskih sportista.Učešće u neutralnom statusu prihvatilo je 15 ruskih i 16 beloruskih sportista.

Medju onima koji su na Olimpijadu pozvani,ali su učešće odbili i poznati su teniseri : Andrej Rubljov, Karen Kasjanov, Darija Kasatkina, Ljudmila Samsonova, Ana Kalinskaja, Anastasija Potapova (Rusija), Arina Sabaljenka i Viktorija Azarenka (Belorusija).Sedam ruskih tenisera je poziv za učešće na Olimpijadi prihvatilo.

Zanimljivo da je 10 rvača sa ruskim državljanstvom pozvano da učestvuje na Olimpijadi u neutralnom statusu,jedan je odbio odmah ,a njih 9 je prvo prihvatilo,pa zatim odbilo poziv. Poziv je odmah odbilo pet beloruskih rvača,a jedan je poziv prihvatio.

Pozvani ruski sportisti takmičiće se u biciklizmu, skokovima na trampolini, vožnji kanua, tenisu i plivanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com