Zeleni potvrdili kandidatkinju za kancelarku

Koliko će zelen biti novi modni trend diktiraće naravno Vašington, ali za Evropu od malog značaja neće biti ni koliko će zeleni biti septembarski parlamentarni izbori u Nemačkoj.

U subotu su nemački Zeleni potvrdili kandidaturu Analene Berbok za nemačku kancelarku, ali nisu glasali o njoj posebno nego o svom šefovskom paru džumle: i ispalo je, i pored niza promašaja iz prethodnih dana, odličnih 98,5 odsto, jer svih 100 posto to bi i za Zelene bilo previše levog jednoumlja.

Dakle, kao i kod sve više nemačkih stranaka, Zelenima je na čelu duo, Analene Berbok i Robert Habek su zajedno, a veruje se zahvaljujući Habeku, dobili odličnu podršku za septembarske izbore.

Analene Berbok je rekla da nova klima neutralna politika neće značiti samo veću cenu benzina nego i gubitak nekih radnih mesta, ali političari su tu da klima neutralnu politiku učine socijalno izdržljivom.

Kako će to učiniti nije rekla. Ali je rekla da razume strah ljudi od promena.

Levi predlozi nisu prošli: rečeno je NE minimalnoj plati 12 evra na sat i povećanju socijalne pomoći iz tkz Hartz IV.

Za nas van Nemačke, bitno je da znamo da ne samo što je Habek tražio da Nemačka izvozi oružje Ukrajini nego su oboje najavili, ako dodju na vlast, jasan stav prema autoritarnim režimima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com