Abazović :Naravno da ćemo biti protiv povlačenja priznanja Kosova

Dritan Abazović, lider koalicije „Crno na bijelo“ i šef Ujedinjene reformske akcije izjavio je za beogradsku Kurir da će njegova koalicija „naravno biti protiv“ povlačenja crnogorskog priznanja Kosova, ako se takav predlog pojavi na dnevnom redu buduće vlade, koju se najavljuje da će praviti koalicije „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“.

„Naravno da ćemo biti protiv, a mislim da se to pitanje i neće naći na dnevnom redu zato što je to nešto što smo završili, ne treba se vraćati u prošlost. Očekujem da Beograd i Priština u doglednom vremenu nadju zajednički jezik i dogovor koji bi smirio tenzije i omogućio proces pomirenja. Mir nema cenu. Ovde svi žele mir. Nikome ovde nije do rata, nego do života, biznisa, rekao je Abazović za Kurir.

On je rekao da mu ne smeta kad ga zovu „albanski četnik“, ako je to sinonim za promene.

„Uvek se osećam dobro, i kad me hvale i kad me napadaju. ‘Albanski četnik ‘ postao je sinonim za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i raduje me što mnogi ljudi koji su po nacionalnosti Crnogorci i Srbi počinju sada da govore :’Ja sam albanski četnik’. Ako je ‘albanski četnik’ sinonim za promenu neka to ostane deo ove kampanje, rekao je Abazović u intervjuu za Kurir.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com