I ovo je Evropska unija : Hrvatski i bosanski Srbi nisu Srbi, a Beograd je duže bio hrvatski nego srpski

Uključim večeras jedan od mnogih HRTova, koje mi nudi MTS, HRT3 naime – kad tamo grmi neko poslaničko čudo u direktnom prenosu Hrvatskog sabora, sve se pozivajući na svoje široko obrazovanje..

A to mu obrazovanje, na čijem nedostatku je podsmešljivo prigovarao ćutljivom poslaničkom društvu oko sebe, daje za pravo da tvrdi kako hrvatski Srbi i nisu Srbi nego su pre 150 – 200 godina posrbljeni hrvatski pravoslavci, da su bahati, ali nisu veliki problem i da to treba uskoro rešiti svodjenjem njihovih prava na pravu meru.

Isto čudo, pozivajući se na istu nauku, tvrdi da ni bosanski Srbi nisu Srbi, nego takodje u novije vreme posrbljeni, ali oni su već problem, jer su siroti Hrvati prinudjeni da sa njima saradjuju ,jer ih pritiskaju bahati Muslimani.

Isto čudo, mlateći nekim knjigama, beleškama, šta li, prosvetlilo je kolege poslanike u Hrvatskom saboru, da je Beograd kroz istoriju duže bio hrvatski, dobro hrvatsko-ugarski, priznalo je čudo, nego srpski.

A manastiri Krka i Krupa takodje nisu pravoslavni… A lepo mesto u Hrvatskom saboru dobio je i srpski kralj Milutin, koji je u vreme kad je izgradjen manastir Krupa ratovao sa celim svojim okruženjem, tako da sigurno nije mogao da gradi manastir Krupu u Hrvatskoj, koji mu neznalice pripisuju.

Eto, i ovo je Evropska unija.

I ne može biti drugačija kad su joj na čelu gospodja Ursula von der Lajen i Djuzep Borelj, mislim ja i koncentrisem se na popis stanovništva u Crnoj Gori i manastire na KiM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com