Aleksej Navaljni stigao u Rusiju i – priveden

Šef Fonda za borbu protiv korupcije Aleksej Navaljni vratio se danas iz Nemačke u Rusiju i na aerodromu „Šeremetjevo“ su ga bezbednosni organi zadržali do dalje odluke suda o pritvoru.

Šef Federalne službe za izvršenje sankcija Anatolij Jakunjin je izjavio da je Navaljni zadržan zbog kršenja uslova za uslovnu kaznu i sudu je podnet zahtev da mu se uslovna kazna zameni za realnu.

Pre toga je avion kompanije „Pobeda“, kojim je Navaljni doputovao iz Berlina, preusmeren sa aerodroma „Vnukovo“, gde je trebalo da sleti, na aerodrom „Šeremetjevo“.

Portalu www.rbc.ru je objašnjeno da je do preusmeravanja leta došlo zbog nezgoda, koje su na aerodromu „Vnukovo“ nastali zbog snega, pa je mogao samo da otprema, a ne i da prima avione.

Alekseju Navaljnom je pozlilo 20. avgusta na putu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno prizemljen u Tomsku gde je Navaljnom pružena medicinska pomoć. Na zahtev njegovih pristalica, Navaljni je avionom transportovan u Nemačku i berlinsku kliniku Charite.

Laboratorija Bundesvera je utvrdila da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe novičok, što je iz Rusije odlučno demantovano.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com