Stvar ukusa :Vučević ili Vučić – nije svejedno?!

Danas je izabrana nova vlada Srbije i veći deo opozicije smatra da je dvodnevna rasprava o njenom personalnom sastavu i programu bila, u stvari, rasprava ni o čemu. Pošto se ta vlada ni o čemu neće pitati, niti će o čemu odlučivati.

Takav utisak je prešao u zonu dobrog ukusa ili bolje odsustva dobrog ukusa, ako ne i u neku ozbiljniju zonu, kad predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno nije mogao da odoli, a da on, a ne ministar unutrašnjih poslova, ne objavi užasnu vest da je nestala devojčica Danka Ilić mrtva.Ako ste mislili da se niko živ ne bi otimao da takvu vest saopšti… bili ste u pravu. Doskočica kaže da izuzetak potvrđuje pravilo.

Sad kad smo u toj zoni, tu ostajemo rizikujući da nam postane komforno. Ali meni još nije, pa sam očekivala da sam naš politički vrh napravi salto mortale, sam sebi uskrati par minuta svakodnevne tv slave i da javni servis večeras u udarnom terminu ugosti novog premijera. I tako simbolično pomogne, uprkos ekspozeu kontinuiteta, u destabilizaciji glasina da se vlada neće ni o čemu pitati niti o čemu odlučivati…

Ali, neeeee… Vučević ili Vučić nije svejedno.

Zato smo večeras opet konzumirali Vučića. Za svaki slučaj. Da neko ne pomisli da izmedju Ane Brnabić i Miloša Vučevića može biti neke razlike. A da ne čuje zlo : neki ipak jesu. Pomislili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com