Zbog novca sve manje vodimo računa o našim automobilima

Nedostatak finansijskih sredstava glavni je krivac za prerano propadanje automobila u Srbiji, smatra Nuca Nuhanović, vlasnik Auto-servisa Meda iz Zemuna.

„Naše iskustvo servisera koje traje već 43 godine nam daje za pravo da odgovorno tvrdimo da se u našoj zemlji sve manje vodi računa o održavanju automobila“, kaže u razgovoru za portal Ekonomske Vesti Nuhanović i dodaje: „Verovatno je najveći uzrok finansijske prirode, a mislim da je jedan od uzroka i nedovoljno čvrsta politika kažnjavanja u saobraćaju“.

Nuca

Kako održavati automobil, najčešće je pitanje novih vlasnika automobila. Na to pitanje, Nuhanović odgovara: „Postoje tehničke preporuke proizvođaca automobila na kojim se intervalima rade određeni pregledi i promene određenih stvari na vozilu. Mali servisi se rade od predjenih 12.000-15.000 pređenih kilometara, reglaža trapa na 10.000 pređenih kilometara, veliki servis se radi u zavisnosti od proizvođača, ali uglavnom od 60.000 pređenih kilometara pa naviše, servis automatskih menjača od 30.000 kilometara pa naviše“.

 

Mnoge stvari, dodaje Nuca Nuhanović, zavise i od propisa u saobraćaju u određenim zemljama.

„Primera radi, kod nas se to radi u intervalima zimskog i proletnjeg vremena. Naš savet je da se sve tehničke preporuke ispoštuju. S obzirom na stanje naših drumova i goriva ja predlažem da se ne čeka poslednji trenutak i da se ipak neku hiljadu kilometara ranije sve to i učini“, ističe Nuhanović.

A koliko sve to košta?

„Održavanje novih automobila dok su pod garancijom nije ni malo finansijski zanemarujuće. Iz razgovora naših mušterija koje posle garancije nastave održavanje kod nas u servisu ta razlika u ceni je i 30%. Održavanje starijih automobila nije toliko veliko kada su u pitanju finansijske obaveze i ono je otprilike od 5.000 din pa naviše, ovde ulazi mali servis, i zamene nekih potrošnih delova“, ističe vlasnik Auto-servisa Meda.

Ovlašćeni servisi, primećuje Nuhanović, žele da vlasnici novih automobila ostanu što duže njihove mušterije.

„To ima logiku sve dok su oprema i stručnost u istom ekvivalentu. Kada su naši ovlašćeni serviseri u pitanju siguran sam u to da su opremljeni po svim propisima i standardima… Za ovaj drugi deo voleo bih da ne dajem komentare. Već u gore navedenom sam i dao odgovor na to pitanje, ustvari vlasnici novih automobila su za vreme trajanja garantnog roka primorani da održavaju vozila u ovlašćenim servisima gde nisu sigurni u stručnost, a o cenama servisa, delova i usluga vlasnici bi bili najmerodavniji da nešto sami kažu“, zaključuje Nuhanović.

U narednom periodu veliki broj građana će sopstvenim vozilima putovati na more. I ne samo zbog toga, preporuka je da se vozila detaljno provere pre svakog dužeg putovanja, pored redovnih pregleda.

 

One thought on “Zbog novca sve manje vodimo računa o našim automobilima

  • 20. maj. 2015 at 21:39
    Permalink

    Ovlasceni servisi su samo servisi za sisanje novcanika klijenata. Sto manje kola prodaju to su im vece cene u servisu.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com