Lavrov: Isključiće Telegram? To će biti interesantno

„Čujem da prete da će Telegram lišiti mogućnosti da pruža usluge. To će biti interesantno“, rekao je na konferenciji za štampu u ponedeljak ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je, povodom izbacivanja odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa sa društvenih mreža, citirao čitav niz medjunarodnih dokumenata, kojima je svakom čoveku garantovan slobodan dostup informacijama i slobodno izražavanje svog mišljenja.

„A pod tim se obavezama potpisala država. Prema tome, izgovarati se time da Gugl, Fejsbuk, Jutjub i druge korporacije nikakvih obaveza nemaju – smešno je i infantilno. Država za njih odgovara, a ako se oni ponašaju na ovakav način, država je obavezna da njihovu delatnost privede u saglasnost sa svojim obavezama, koje imaju pravnu snagu“, tako je Lavrov podučio SAD njihovim obavezama prema sopstvenom predsedniku koje proističu iz njihovih medjunarodnih obaveza.

On je dodao da će u suprotnom SAD „sebe predstaviti svetu u malo drugačijem vidu nego što je lik najdoslednijeg, najljućeg borca za demokratiju“.

Lavrov je na kraju cinično podsetio da SAD u Generalnoj skupštini UN svake godine glasaju protiv ruske rezolucije o zabrani heroizacije nacizma i drugih oblika rasizma, rasne diskriminacije i ksenofobije.

„Glasaju protiv, upravo tvrdeći da bi glasanje za zabranu neonacističkih pojava značilo narušavanje prvog amandmana na Ustav SAD. Baš tako govore“, rekao je Lavrov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com