84 hotela danas dobijaju subvencije države

Danas će početi isplata subvencija hotelijerima u Srbiji: 84 od 314 hotela, kojima su subvencije odobrene, danas će dobiti ukupno 338,6 miliona dinara, saopštio je ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali.

„U narednim danima sledi i ostatak uplata“, rekao je Mali.

Za podršku poslovanju hotelskog sektora u uslovima korona-krize država je izdvojila 1.241.746.099 dinara odnosno 10.562.000 evra.

Pravo na korišćenje ove subvencije imali su kategorisani hoteli u 68 jedinica lokalne samouprave.

„Ovu mogućnost nisu mogli da koriste objekti u planinskim i banjskim mestima, jer se računa da su tokom letnjih meseci imali značajan broj domaćih gostiju, čime su delimično nadomestili gubitke zbog nedolaska stranih gostiju“, saopštilo je Ministarstvo turizma.

Za subvencije u iznosu od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po hotelskoj sobi, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, prijavilo se 520 hotela, a subvencije je dobilo 314.

Spisak privrednih subjekata kojima se odobravaju subvencije za podršu radu hotelske industrije Srbije

Maksimalan iznos koji se dodeljuje jednom hotelu ne može da bude veći od iznosa koji se dobija obračunom individualnih ležajeva i smeštajnih jedinica iz dokumentacije na osnovu koje je Ministarstvo turizma donelo rešenje o kategorizaciji hotela.

Pravo da konkurišu za ovu subvenciju nisu imali hoteli u kojima je pokrenut postupak stečaja, finansijske reorganizacije, likvidacije ili unapred pripremljeni plan reorganizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com