Tutankamon na turneji po svetu, nema vesti da će u naš region

Najpoznatiji egipatski faraon Tutankamon stigao je, na svojoj poslednjoj svetskoj turneji, posle Los Andjelesa i Pariza, i u London.

U Londonu će, kao i u prethodna dva grada, provesti šest meseci, naime do 3. maja 2020. godine, pre nego što put nastavi dalje, javlja Yahoo News.

Planirano je da izložba „Tutankamon: Dragocenosti zlatnog faraona“ obidje još sedam svetskih gradova pre nego što se Tutankamon sa svim svojim dragocenostima 2021. godine zauvek skrasi na 7000 kvadratnih metara Velikog egipatskog muzeja. Iz Egipta poručuju: Iskoristite ovu priliku, jer Egipat više neće napuštati.

Veliki egipatski muzej će biti otvoren samo godinu pre proslave 100 godina od datuma kad je britanski arheolog Hauard Karter, uz pomoć svog finansijera lorda Karnarvona, pronašao Tutankamonovu grobnicu, netaknutu.

Svetom poslednji put putuje više od 150 predmeta iz grobnice Tutankamona od kojih je 60 prvi put napustilo Egipat.

Za sada se zna da je sledeća destinacija izložbe Sidnej. Australijski muzej u tom gradu potrošio je 50 miliona australijskih dolara kako bi se pripremio da 2021. godine primi veliku izložbu.

Kako izveštava portal Archeology Travel, najavljeno je da će izložba stići i do Japana, Kanade, Južne Koreje, ali kad će to biti vesti još nema.

Kao što nema ama baš nikakvih vesti da bi Tutankamon mogao da se pojavi negde u našem regionu. Kako smo videli troškovi prijema tako visokog gosta ogromni su.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com