Putin : Ne sećam se da mi je Tramp pretio udarom po centru Moskve

Ne sećam se takvog razgovora s bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom,odgovorio je ruski predsednik Vladimir Putin na pitanje može li da potvrdi izjavu Trampa da mu je tokom jednog razgovora pretio udarom po centru Moskve.

„U SAD je u toku oštra predizborna borba i ja savetujem da se izjave takvog tipa ne uzimaju za ozbiljno“,rekao je Putin.

Poslednjih dana zapadni mediji su puni informacija,koje navodno potiču od tajnih službi Južne Koreje,da je Severna Koreja uputila 12 000 vojnika da se na strani Rusije bore u Ukrajini.Uz napomenu da su objavljeni i snkmci tih vojnika, Putinu je postavljeno pitanje da li to doprinosi eskalaciji sukoba u Ukrajini.

Ruski predsednik je rekao da snimci sami po sebi nešto govore ,ali da Rusije nije odgovorna za eskalaciju sukoba u Ukrajini.

Putin je podsetio da je danas ratifikovan dogovor o strateškom partnerstvu Rusije i Severne Koreje u čijem članu 4 je predvidjeno da dve države jedna drugoj pružaju pomoć ukoliko su napadnute od treće strane.

„Nikad nismo sumnjali da naši korejski partneri svoje obaveze uzimaju ozbiljno,sa njima ćemo dogovoriti kako ćemo sprovoditi član 4.A kako ćemo i šta ćemo mi raditi, to je naša stvar“, rekao je Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com