Roditelji i deca: Geniji rastu na buteru od kikirikija i Encikopediji Britanika

Mej Mask (71) je početkom godine objavila knjigu „Žena s planom“, u knjizi i intervjuu, koji je tim povodom dala Obzerveru, njen sin Elon Mask nije se mogao zaobići.

S njegovim se ocem, južnoafričkim inženjerom Erolom Maskom, razvela 1979. godine pošto je rodila troje dece: Elona, Kimbala i Tosku.

Tvrdi da se sve do njihovog punoletstva, s njihovim ocem borila za starateljstvo.

“Kupovali smo second hand odeću. Nismo mogli da priuštimo da jedemo van kuće. Pravila sam im sendviče s puterom od kikirikija. Moja deca to vole! Nisu znali da se nečeg lišavaju”, rekla je Mej Mask u intervjuu Observeru.

“Kad je Elon imao oko deset godina, rekao je da ide da živi s ocem. Njegov otac je imao Encyclopedia Britannica, što ja nisam mogla da priuštim. On je imao i kompjuter što je bila retkost u to doba. Zato je Elon to voleo”, rekla je.

“Elona smo zvali enciklopedija, jer je čitao Encyclopedia Britannica i Colliers Encyclopedia i sve je pamtio. Zato smo ga zvali Genius Boy. Mogli smo da ga pitamo bilo šta. Obratite pažnju, to je bilo pre interneta, inače bismo ga, verujem danas, zvali Internet”, zapisala je u knjizi.

Mej Mask tvrdi da je avanturizam Mask nasledio s krvlju. I njeni i roditelji njenog muža bili su preduzetnici. Kao i njeni braća i sestre.

“Moto naše porodice bio je ‘živi opasno – pažljivo’. Moj otac je tražio avanturu, ali je uvek bio pripremljen za neočekivano. Zato sam ja uvek radoznala i spremna na istraživanje. I znam da mogu da preuzmem onoliko rizika za koliko sam pripremljena”, napisala je Mej Mask majka Elona Maska, koji je danas poslao brod, sa dva astronauta, u kosmos. Privatni rizik.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com